Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Μιχοπούλου. Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου διαμένω και εργάζομαι ως Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 2773/21).  Πάντα με εντυπωσίαζε η πληθώρα των εκφάνσεων του ανθρώπινου ψυχισμού και της ανθρώπινης συμπεριφοράς και προσπαθούσα να κατανοήσω τους βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, τον κόσμο και τους γύρω μας.

Στα πλαίσια της Ακαδημαϊκής μου πορεία…

 • Αυτό το ενδιαφέρον μου με οδήγησε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με Κατεύθυνση την Ψυχολογία, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών μου και την απόκτηση του πτυχίου μου, συνέχισα τις σπουδές μου στην Μεγάλη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιου του Sussex, κατακτώντας το δεύτερο πτυχίο μου στην Ψυχολογία (Psychology, BSc, University of Sussex, GB).
 • Σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, εξειδικεύτηκα στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Counselling Studies, MSc, University of Edinburgh, GB).
 • Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπαιδεύτηκα στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, παρακολουθώντας το τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία ενηλίκων της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
 • Παράλληλα, έχω εκπαιδευτεί μέσα από κύκλο σεμιναρίων στις Αρχές της Αθλητικής Ψυχολογίας καθώς και στην εφαρμογή των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών στα πλαίσια του αθλητισμού και της άσκησης.
 • Τέλος, καθώς οι εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας δεν σταματάνε ποτέ, φροντίζω να παρακολουθώ τα επιστημονικά δρώμενα του χώρου μέσα από τη συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως σεμινάρια, συνέδρια προκειμένου να βελτιώνω συνεχώς τη θεραπευτική μου πρακτική.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου εμπειρίας...

 • Aπό το 2013 ως και σήμερα έχω εργαστεί στο χώρο της ψυχικής υγείας σε δομές σχετικές με τη στήριξη και τη συμβουλευτική ενηλίκων, παιδιών και εφήβων.
 • Έχω εργαστεί, σε εθελοντικό επίπεδο, στον Βρεφονηπιακό σταθμό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ) και πιο συγκεκριμένα είχα ασχοληθεί με παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας με δυσκολίες συμπεριφοράς.
 • Επιπλέον, έχω εργαστεί στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής, δουλεύοντας με τους τελειόφοιτους σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς και δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ανάπτυξης και έκφρασης των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.
 • Επιπροσθέτως, έχω αποκτήσει κλινική εμπειρία ως εκπαιδευόμενη στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) στο τμήμα του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ), συμμετέχοντας υπό εποπτεία σε ατομικές, ομαδικές, συστημικές και θεραπείες ζεύγους.
 • Τέλος, μέχρι και σήμερα συνεργάζομαι με τον Αθλητικό Σύλλογο Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, παρέχοντας ένα ασφαλές και εχέμυθο πλαίσιο ψυχικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των αθλητών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, διαμορφώνοντας και εφαρμόζοντας εξατομικευμένα θεραπευτικά σχέδια σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε αθλητή.
 • Παράλληλα, παρέχω υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και προπονητές αποβλέποντας στην από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με τον αθλητή και έχοντας ως τελικό στόχο την εξάσκηση και βελτίωση των ψυχολογικών δεξιοτήτων όπως και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών.
 • Επίσης, εργάζομαι στο Τμήμα Θεραπειών Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
 • Συγχρόνως, εργάζομαι ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων, παιδιών και εφήβων καθώς και θεραπείας ζεύγους και συμβουλευτικής γονέων.

Είμαι Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του British Psychological Society (BPS) και έχω λάβει Πιστοποίηση Συμβουλευτικής από τον επίσημο οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας της Σκωτίας, Confederation of Scottish Counselling Agencies (COSCA).